All states

Michigan real estate email signature requirements

Michigan's advertising law, MCL 339.2512e, does not mention email or signatures. It says advertising that includes the name of an associate broker, salesperson, or cooperating group must include the employing broker's phone number or street address and the employing broker's business name in equal or greater type size. We found no requirement to show a license number.

Regulator: Michigan Department of Licensing and Regulatory Affairs (Board of Real Estate Brokers and Salespersons). Summarized from the rule text and official guidance linked below, as of October 15, 2026. Not legal advice.

Does the rule cover email?

  • MCL 339.2512e never uses the words email, electronic, internet, website or signature. Subsection (1) covers any advertisement by a broker to buy, sell, exchange, rent, lease, or mortgage real property or a business opportunity. Subsection (3) covers advertising by salespersons and associate brokers on the same subject. Article 25's definitions section (MCL 339.2501) does not define “advertisement” or “advertising”.
  • Subsection (3) says any advertising displayed or published on or after January 1, 2018 that includes the name of an associate broker, a salesperson, or a cooperating group of associate brokers or salespersons employed by the same broker must include (a) the telephone number or street address of the employing broker and (b) the business name of the employing broker, in equal or greater type size than the name of the associate broker, salesperson, or cooperating group. The statute does not say which media this covers.
  • LARA's September 18, 2017 notice repeats that the employing broker's name, as on file with the Department, must be in equal or greater type size than the names of any associate broker, salesperson, or cooperating group, and that all advertisements must include the employing broker's phone number or address. The notice does not mention email either.
  • The statute does not define “type size”. LARA's notice says the Department will read it as either (1) the height of the block containing the agent or group name not exceeding the height of the block containing the employing broker's name, or (2) the point size of the majority of the letters in the agent or group name not exceeding the point size of the tallest word in the employing broker's name.

Is a license number required?

  • We found no requirement in MCL 339.2512e, in the Board's current general rules, or in LARA's September 2017 advertising notice to show a license number in advertising.
  • The identifiers the statute lists are the broker's name or the name it does business under, a telephone number or street address, and (for a broker's own advertisement) a statement that the advertiser is a real estate broker.

Team names

  • The word “team” does not appear in MCL 339.2512e or in LARA's advertising notice. The statute's term is “cooperating group of associate brokers or salespersons employed by the same real estate broker”.
  • Where advertising includes the name of such a group, the employing broker's business name must be in equal or greater type size than the group's name, and the employing broker's phone number or street address must appear (subsection 3).
  • Subsection (5) says a real estate broker shall not conduct business or advertise under a name other than the name on the broker's license, or under an assumed name authorized by law, and must notify the department of an assumed name with the license application or within 30 days after adopting it, whichever is earlier. The statute does not say whether a team or group name counts as an assumed name of the employing broker.

Anything specific to signatures

  • No statute, rule or LARA notice we read mentions signatures, footers, or email.
  • Subsection (2): a licensed broker or associate broker advertising real property he or she personally owns may use his or her own name without the employing broker's name, but the advertising must affirmatively indicate that the individual is a licensed broker or associate broker.
  • Subsection (4): a salesperson shall not advertise to sell real property under his or her own name unless the property is the salesperson's principal residence, and shall not advertise property for rent or lease under his or her own name unless the salesperson is the owner. This matters only if a signature carries listing promotion.
  • Subsection (3) says a salesperson or associate broker shall only advertise to buy, sell, exchange, rent, lease, or mortgage real property or a business opportunity under the supervision of, and in the business name of, his or her employing broker.

A practical checklist

Our reading of the rules above, not language from any rule. Your broker-in-charge has the final say.

  • Show your employing broker's business name, as on file with LARA, in type at least as large as your name.
  • Include your employing broker's phone number or street address.
  • If you show a team or group name, make the brokerage name at least as large as the team name.
  • Do not use a signature layout where your name or a team brand is visibly larger than the brokerage name.
  • Have your broker confirm the final wording.

What we could not confirm

  • MCL 339.2512e read on the Michigan Legislature site on October 15, 2026 (page header: MCL complete through PA 103 of 2026). Its history line is “Add. 2016, Act 502, Eff. Mar. 29, 2017” with no later amendment shown. The type-size and phone-or-address requirement applies to advertising displayed or published on or after January 1, 2018.
  • The former administrative rules on advertising (R 339.22329) and assumed names (R 339.22301) appear as rescinded (history “2017 AACS”) in the Board's general rules filed as 2017-045 LR, so the statute is the operative text. A later draft revision (2023-075 LR, in JCAR documents received 2025) contained no advertising rule for brokers or salespersons beyond prelicensure course advertising; we did not confirm whether it has been adopted.
  • LARA's notice is dated September 18, 2017. We did not find an updated notice.
  • Subsection (3)'s second sentence says “any advertising”, but it sits in a paragraph about advertising real property, and the statute does not define the term for this section. Whether a general email signature is covered is not stated.
  • We did not review the Occupational Code's general disciplinary provisions (Article 6) for misleading-advertising grounds that may apply to any advertising.
Build a signature with these details

Add your license number, brokerage name and Equal Housing line in the free generator, or set them once for your whole brokerage and keep every agent's Gmail signature in step.

Other states

See also what a real estate signature can carry and how to keep it out of spam.

Sources (read October 15, 2026)

Rules change and this page can fall behind. Email Signature Magic is not a law firm and is not affiliated with any regulator. Found something out of date? Tell us.